Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Maltretirana lekarka treba da plati milion dinara

Kako saznaje 021, Osnovni sud u Novom Sadu utvrdio je da je načelnik Odeljenja za radiologiju na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici Marko Erak zlostavljao na radnom mestu prvu lekarku koja je progovorila o korupciji u ovoj ustanovi Vanju Karađinović.

O dugovima Fonda posle rebalansa

Mnoga preduzeća i zaposleni u njima, koji su gradili za Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, i dalje su u teškom položaju, jer im iz Fonda i dalje ne stiže novac za ugovorene poslove.

Vajarska kolonija na Štrandu

Vajari će na Štrandu ove sedmice praviti skulpture od otpadnih automobilskih guma, u okviru Prvog vajarskog simpozijuma Art risajkl (Art Recycle), saopštio je danas Centar za reciklažu umetnosti (RAC) iz Novog Sada.

Radnički trijumfovao na turniru "Nenad i Nemanja"

U finalu prvog memorijalnog turnira "Nenad i Nemanja", koji se održava u čast tragično nastradalih igrača i trenera KK Novi Sad, Nenada Grozdanića i Nemanje Danilovića, ekipa Radničkog iz Kragujevca savladala jeVojvodinu rezultatom 80:74.

Da li ste Vojvođanin/ka?

Sa bilborda u Novom Sadu odnedavno se građankama i građanima upućuje poziv da se na popisu stanovništva izjasne kao Vojvođanke, odnosno Vojvođani.

Sajam turizma posetilo 45.000 ljudi

Tokom pet dana oko 45.000 građana posetilo je međunarodne sajmove posvećene turizmu, lovu i ribolovu i konjarstvu, koji su održani na Novosadskom sajmu, rekli su u nedelju organizatori.

Nemci u Vojvodini traže povraćaj imovine

Predsednik Nemačkog narodnog saveza Rudolf Vajs izjavio je da će Nemci tražiti da im se vrati imovina koja je oduzeta nakon Drugog svetskog rata i naveo da je ta imovina u Srbiji procenjena na 32,5 milijardi evra.

Lovni turizam zapostavljen u Vojvodini

Lovni turizam u Vojvodini proteklih 20 godina ima velikih problema i znatno manje prihode zbog teškoća pri uzgoju divljači, izjavila je direktorka Javnog preduzeća Vojvodinašume Marta Takač.